Menü

Sibel Can

Sibel Can, 1 Ağustos 1970'de İstanbul' da doğdu. Annesi Emine Gülsezer, Babası Engin Cangüre'dir. Muzaffer adında bir kızkardeşi vardır. Sibel Can, ilk ve orta öğreniminin ardından müzisyen olan babasının da etkisiyle sahnede olmayı düşlemeye başladı. Sibel Can 14 yaşındayken dansa merak sardı. İlk olarak babasının, diğer şarkıcılarla çıktığı yurtdışı turnesine (Viena, Amsterdam, İsrail) oryantal dansçı olarak katıldı. Daha sonra İstanbul'da ilk kez Galata Kulesi'nde sahneye çıktı. Kulaktan kulağa yayılan ünü sayesinde Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan tarafından keşfedildi. Böylece Maksim Gazinosu' nda sahneye çıkmaya başladı ve 14 yaşında şöhret oldu. Yaşı küçük olduğu için Maksim Gazinosu onun yüzünden kapatıldı. Çalışma müsaadesi almak için Fahrettin Aslan ve Türker İnanoğlu, Sibel Can'ın yaşını mahkeme kararıyla 6 ayda 6 yaş birden büyüttü. Artık sahneye çıkmasında bir sorun kalmamıştı.

Sibel Can üç yıl dans etti. Can'ın asıl niyeti ve tek hayali şarkı söylemekti. Dans onun için bir basamaktı. Sesinin güzelliği bütün müzisyenler ve sanat dünyası tarafından biliniyordu. Artık Sibel Can'ın sesini herkes duymalıydı. Bu konuda ilk onayı veren yine babası Engin bey, Orhan Gencebay ve Muazzez Abacı oldu. Ortak bir kararla dans hayatına nokta kondu. Buna en çok annesi Emine Gülsezer hanım sevindi.

Bu arada babasının çevresindeki birçok ustadan basta Mustafa Erses, Baki Duyarlar, Mustafa Taşpınarlı, Halil Karaduman ve Ergin Kızılay'dan TSM eğitimi aldı ve 1988 yılından itibaren Maksim Gazinoları'nda bu kez Assolist olarak sahneye çıkmaya başladı.

Sibel Can'ın ilk albümünün yapımcılığını Orhan Gencebay üstlendi.

Türkiye'de herkes Sibel Can'in sesini yorumunu konusmaya başladı. İlk albümü "Günah Bize" bir ayda 750 bin satarak o dönemde rekor kırdı. İlk müzik çalışmasında ödüller aldı. Can, geniş bir dinleyici kitlesi tarafından çok sevilmeye başladı. Türkiye'de ki bütün genç kızların, kadınların, saçından makyajına kadar takip ettiği biri oldu. Sibel Can Modası Başladı. Artık her albümü milyonlarca satıyordu. Albümlerinde çok kıymetli sanatçıların şarkılarını seslendirdi. Besteciler en özel şarkılarını, Sibel Can'in sesine yorumuna güvendigi icin ona veriyorlardi. Sibel Can, bir çok ünlu aranjörün proje albümünde tercih edilen bir sanatçı oldu. Ama "Hala Yolun Başındayım" diyebiliyor..

Diskografi:

Günah Bize (1987)
Bulursun Beni (1988)
Rüyalarda Buluşuruz (1989)
Hasretim (1990)
Bir Güneş Batışında (1991)
Seni Sevmek (1992)
Hayat Devam Ediyor (1993)
Hatırasıdır (1994)
Şarkılarda Senden Yana (1995)
Bu Devirde (1997)
Daha Yolun Başındayım (1999)
İşte Sibel Can (2000)
Canım Benım (2001)
Sen Benimsin (2003)
Özledinmi? (2005)
Akşam Sefası (2007)
Benim Adım Aşk (2009)
Seyyah (2011)
Mesk (2012)
Galata (2014)

Proje Albümü Ozan Doğulu 130 bpm Allegro (Kahır Mektubu)
Proje Albümü Orhan Gencebay'la Bir Ömür (Bilmesin O Felek)
Proje Albümü Erdem Kınay Proje 2 (Alkışlar)


Ekleyen:  SözMüzik.Com
Puan:
İlgili link:  Sibel Can Resmi Web Sitesi.
Ziyaret sayısı: 53888
  
[ Biyografi dizinine dön ]