MENÜ

Yaşar

5 Nisan 1970 yılında bir pazar akşamı saat 20:45'te Adana'da dünyaya geldi. Koç burcudur, yükseleni akreptir. Babası Mustafa Erdal, Adana'lı; annesi Mukaddes Leyla, Tarsus'lu olduğundan kendini Çukurovalı olarak tanımladı./p>

İlkokulu Adana İsmet İnönü, ortaokul ve lise eğitimini şimdilerde kapanmış olan Adana Özel Yeni Lise (Yeni Kolej) de tamamladı. Müzikle ilk tanışması Yeni Kolej birinci sınıfta okul orkestrasına girmesi ile başladı.

1987 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesini kazanarak İstanbul'a gelir. Şiirle ciddi olarak ilgilenmeye başlaması o döneme rastlar.

1991 yazında kurduğu küçük bir grup ile tatil aylarında Mersin sahillerindeki yazlık sitelrede küçük çaplı onlarca konser verir. "Şarkılarımı ilk Akdenize söyledim" demesi bu yüzdendi. Dalgaların vokaliyle ...

Şarkılarını İstanbul'da söylediği ilk yer Moda semtindeki Hanbar adlı küçücük, sımsıcak bir mekandır. Burada iki yıldan fazla çalıştı. Marmara Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi'nde Uluslararası Fİnans dalında yüksek lisans yaptı. 1994 yılında Ankara Mamak'ta 239. kısa dönem olarak askerliğini tamamladı.

Bu sırada yaptığı "Divane", "Günahsız" ve "O'nun Vedası" isimli şarkılarına çok güvenir. Ve askerden döndüğünde bu şarkıların lokomotif olacağı bir albüm yapmayı hayal eder. Bu hayal 1996 Eylül'ünde "Divane" adlı albümle gerçekleşir. "Divane" albümü yakaladığı yüksek satış grafiğinden dolayı Altın Plak ile ödüllendirildi.

1998 Ekim'inde "Esirinim" adlı 2. albümünü çıkarır. Bu albümde Türk Sanat Müziği öğeleri içeren "Kuşlar" adlı hit şarkısı ile dinleyici kitlesi genişler. Artık onu Türk Sanat Müziği sevenlerde dinlemektedir. 2000 Kasım'ında "Masal" adlı albümünü çıkararak kendi tanımıyla üçlemesini tamamladı. Artık onun kültleşmiş bir dinleyici kitlesi vardır.

2001 yazında Masal Konserleri adı altında çok başarılı bir Türkiye turnesi gerçekleştirdi. Arkasında bıraktığı 3 Albüm, sayısız ödül ve konserden aldığı güçle sadece yorumculuğunu ortaya koyduğu "Sevdiğim Şarkılar" adlı albümünü 2003 yılının hemen başında bir yılbaşı hediyesi olarak sevdiklerine sundu.

2005 yılında "Hatırla" isimli albümünü çıkardı. Ve sonrasında "Sevda Sinemalarda"...

Diskografi

Albümler, Tekliler, EP'ler:
  • Divane (26 Eylül 1996)
  • Divane Remixes (1997)
  • Esirinim (29 Ekim 1998/1999)
  • Masal (17 Eylül 2001)
  • Masal Remixes (2002)
  • Sevdiğim Şarkılar (Ocak 2003)
  • Sevdiğim Şarkılar Remixes (2003)
  • Hatırla (Mayıs 2005)
  • Sevda Sinemalarda (Aralık 2006)
  • Dem (Ekim 2008)
  • Gençlik Marşı (Tekli) (2008)
  • Eski Yazlar (Nisan 2010)
  • Eski Yazlar - Revised (Ocak 2011)
  • Cadde (15 Kasım 2013)
Katkıda Bulunduğu Albümler:
  • Onur Mete – Bitmesin – İltifat Et (Söz-Müzik-Vokal) (1997)
  • Richard Clayderman – Turquie Mon Amour (Aşkım Türkiye) – Divane (Enstrümantal) (1998)
  • Bülent Ortaçgil Tribute – Karma – "Bu İş Zor Yonca" (Yorum) (2000)
  • Bengü – Hoş Geldin – "Hep Yanındayım" (Şiir) (2000)
  • Yeşim Salkım – Hep Böyle Kal – "Selam Aleyküm" (Düet) (2000)
  • Devlerin Aşkı TV Dizisi Dizi Müziği – "Gel Benimle" (2000)
  • Yeşim Vatan – "Ay Benim Aklım" (Tekli) (Söz - Müzik) (2000)
  • Melih Kibar – Yadigar – "İşte Öyle Bir Şey" (Yorum) (2001)
  • Nilüfer – Büyük Aşkım – "Ölmek Var Dönmek Yok" (Söz-Müzik) (2001)
  • Arto – Emrin Olur – "Neydi Ki Derdin" (Düet) (2003)
  • Soner Arıca – Aşkla Oldu Best Of – "Beni Unutma" (Düet) (2003)
  • Aynı Mahallenin Çocukları – "Ara Beni Yar"/"Divane"/"Akdeniz Akşamları" (Yorum) (2004)
  • Yeşim Vatan – "Beni Arayabilir Misin?" (Söz-Müzik; Yapımcı) (2004)
  • Türkiyeli Noel Baba – Karma – "Umut Dolu Tebessüm" (Yorum) (2004)
  • Ezginin Günlüğü – Çeyrek – "Ebruli" (Yorum) (2007)
  • Ayla Dikmen – Seninle Sonsuza Kadar - "İlk ve Son Aşkım Sen Olacaksın" (Düet) (2007)
  • Ercan Özaksoy – Hüthüt – "To Dede" (Yorum) (2008)
  • Gel Sen De Katıl Umudun Şarkısına (Yorum) (2008)
  • Çocuk Filmi Film Müziği – "Dondurma Şeker" (Yorum) (2008)
  • Teoman – Söz Müzik Teoman – "Rüzgar Gülü" (Yorum) (2008)
  • Ömer Bayramoğlu – Biz Önemliyiz – "Adı Sevdadır"/"Yeniden" (Düet/Vokal) (2008)
  • Yıldız Usmanova – Dünya – "Seni Severdim" (Düet) (2009)
  • Emir Ersoy – Projecto Cubano – “Masal” (Yorum) (2010)
  • Uzun Yol Türküleri 2 – Karma – "Az Bana Gönder" (Yorum) (2011)
  • Koz – Beklemeye Devam – Kör Bıçak (Düet-Şiir) (2012)
  • Kürşat Başar – Keşke Burada Olsaydın – “Kimse Bilmez” (Yorum) (2012)
  • Orhan Gencebay ile Bir Ömür – Saygı Albümü – “Yorgun Gözler” (Yorum) (2012)
  • Minigon – Okul Öncesi Miniklere İngilizce Öğretim Dizisi (2012)
  • Emir Ersoy – Karnaval – “Maskeli Balo” (Yorum) (2013)
  • Onur Akın – Onurlu 25 Yıl Saygı albümü – “Firari” (Yorum) (2013)
  • Ayça Varlıer – Elif – “Beni Benimle Bırak” (Düet) (2013)
  • Aysel'in – Aysel Gürel Saygı albümü – "Yine Yeni Yeniden" (Yorum) (2013)
  • Ayhan Günyıl – Rengarenk – "Gitme Sana Muhtacım" (Yorum) (2013)
  • Tavşan Görenkulak – Sosyal Sorumluluk Projesi - Sesli Masallar (2013)
  • Seyfi Yerlikaya – Sen Gidince – Beni Koyup Gitme (Beste) (2014)
  • Eda - Metin Özülkü – Bizim Şarkılar (Toplama Albüm) – Sen Daha Dur (Yorum) (2015)
  • Yıldız Usmanova – Hayat Bana Aşk Borcun Var – "Vur Vur" (Düet) (2015)
  • Cüneyt Tek – "Gel Gel" – Tekli (Düet) (2016)
  • Ebru Cündübeyoğlu – "Kalbimin Efendisi" – Tekli (Düet) (2016)
  • Harun Kolçak – Çeyrek Asır – "Hak Etmedim Ayrılığı" (Düet) (2016)
  • Zülfü Livaneli – Bir Kuşaktan Bir Kuşağa "50. Sanat Yılı Saygı Albümü" – Gün Olur (Yorum) (2016)


Ekleyen:  SözMüzik.Com
Puan:
İlgili link:  Yaşar Resmi Web Sitesi.
Ziyaret sayısı: 17612
  
[ Biyografi dizinine dön ]